Én sem hittem el, hogy képes vagyok rá
Az én történetem több mint tíz évre nyúlik vissza. Sokáig szeretetben éltünk a férjemmel és a kislányommal, de egy ponton az apukával különváltak útjaink és új életet kezdtünk. Szépen és csendesen váltunk el egymástól, a mai napig nagyon jó a kapcsolatunk.
Kis idővel később megismerkedtem egy különleges emberrel, aki elfogadta a lányomat és a cigányságomat és akivel közösen tervezhettük a jövőnket. Azt gondoltam, hogy végre sikerült révbe érnem, de tévedtem. Túl nehézzé vált a kapcsolatunk, megrendült a bizalom és emiatt el kellett engednünk egymást. Elengedni valakit, akit szeretsz az sosem egyszerű, de ezt számunkra a körülmények még inkább megnehezítették. A megtakarított pénzem a közösen felépített házunkban maradt, ahol többé már nem volt maradásunk a lányommal. Lakás, pénz és társ nélkül maradtam, egy kislánnyal. A nulláról kellett előteremtenem mindent. Nem tudtam, hogyan fogok innen felállni és hogyan fogok egy új otthont teremteni kezdő tőke nélkül, egyedül. Csak azt tudtam, hogy meg kell oldanom.
Sosem felejtem el, amit a nagynéném mondott nekem: „Pannikám nagyon szar helyzetben vagy, nem tudom hogyan, de azt tudom, hogy te meg fogod oldani.” Nagyon sok erőt merítettem ebből és elhatároztam, hogy itt az ideje a sarkamra állni.  Keresni kezdtem a megoldási lehetőségeket, összegyűjtöttem az információkat, hogy merre érdemes elindulni, hogy és miként léphetek előrébb. A munkahelyemen az egyik biztonsági őr hallotta a történetemet és ő ajánlotta nekem Louise Hay „Éld az életed” című könyvét, azt mondta, hogy ez neki is sokat segített már. Elkezdtem olvasni, és a könyv döbbentett rá, hogy nem a körülményeim áldozata vagyok, hanem igenis én vagyok a felelős az életemért, és tennem kell a jövőmért. Saját magamnak is meg kellett mutatnom, hogy képes vagyok arra, hogy otthont teremtsek magunknak. Nagyon sok segítséget kaptam a rokonoktól és az ismerősöktől is. Így néhány hónappal később már a saját lakásomban aludtam a lányommal. A mai napig hálával tartozom azoknak, akik mellettem álltak és segítettek abban, hogy visszanyerjem a magamba vetett hitemet.

A bejegyzést Balogh Vivien készítette, Németh Annával való beszélgetése alapján.

Megjegyzések