Az a bizonyos döntésNéhány éve költöztem Belgiumba, hogy apával élhessek. A költözés számos változással járt, új ország, szokások, kultúra és nyelv. Azért hogy elkezdhessem a sulit, először hollandul kellett megtanulnom és csak azután kezdhettem el a szakiskolát. Minden jól ment, kezdtem beilleszkedni és otthonosan érezni magam az új környezetben.

Majd egy nap kiderült, hogy terhes vagyok, 16 éves voltam ekkor. Nagyon nehéz időszak kezdődött akkor számomra. Sokat betegeskedtem, így nem tudtam részt venni sem az órákon sem pedig a vizsgáimon. Pár hónappal később megszületett a kislányom, sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor először a kezemben tartottam Őt. Azért, hogy gondoskodni tudjak róla vele maradtam és nem mentem vissza az iskolába.

Egy évvel később egy szociális intézményhez fordultam, hogy pénzügyi támogatást igényeljek magamnak és a kislányomnak. Ennek a segítségnek köszönhetem, hogy mára már elköltöztünk és külön élünk. Több mint két éve nevelem egyedül a lányomat, csak Ő van nekem. Életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg akkor, amikor az anyaságot választottam, de tudom, hogy jól döntöttem. Büszke vagyok a lányomra és magamra is.


A bejegyzést készítette “J”.

Megjegyzések